Elérhető a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtására vonatkozó oktatóanyag

A Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont a lehető legtöbb formában szeretne segítséget nyújtani a főépítészeknek, jegyzőknek, polgármestereknek és minden résztvevőnek a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásában.

Elérhetővé vált a törvény végrehajtásával kapcsolatos, az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság és a Miniszterelnökség háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont által tartott szakmai továbbképzés oktatóanyaga. Ez a folyamatosan frissülő prezentáció lépésenként foglalja össze a törvény végrehajtásával járó önkormányzati és főépítészi feladatokat, ismertetve először a partnerségi egyeztetés megszervezésével és a Településképi Arculati Kézikönyv megalkotásával járó munkát. A prezentáció egyben iránymutató tematika is a főépítészek számára, akik a témában maguk is tarthatnak előadásokat a helybeli érdeklődőknek.

A törvény végrehajtásával kapcsolatban felmerülő kérdéseket, javaslatokat szeretettel várjuk a telepulesugy@me.gov.hu e-mail címre.

(Forrás: kormany.hu/Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság)