Tisztelt Látogató!

A http://tak.lechnerkozpont.hu/ oldalon településképi arculati kézikönyv, valamint településképi rendelet egyeztetése nem indítható!

 

A már megkezdett, folyamatban lévő egyeztetések – figyelembe véve a jogszabályban előírt határidőket – legkésőbb 2022. év végéig befejezhetők.

 

A településképi arculati kézikönyvek és a településképi rendeletek digitális egyeztetése a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet értelmében 2022. július 1-től az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer (E-TÉR) felületén valósul meg.

 

Az E-TÉR digitális egyeztetési felülete biztosítja a kidolgozásért felelős szervnek a kézikönyv és a településképi rendelet elkészítéséhez szükséges adatok elérését, a kézikönyv és a rendelet véleményezési anyagának feltöltését, továbbá a vélemények elérését. A kormányrendeletben megnevezett véleményezők (nemzeti park igazgatóság, örökségvédelmi hatáskörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal, honvédelemért felelős miniszter, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Magyar Építész Kamara) számára pedig a kézikönyv és a rendelet véleményezési anyagának elérhetőségét, valamint a véleményezés lehetőségét.

 

Az egyeztetés folyamatát használati útmutatók (kézikönyv és kisfilmek) segítik.

 

Reméljük az új digitális felülettel munkáját sikerül hatékonyabbá tennünk!